Kolejny 5-minutowy przepis, popularny nawet wśród nie-montignacowców. Kombinacja smaku wędzonego łososia, ziół i koziego sera to mój faworyt.
- kilka plastrów wędzonego łososia;
- serek twarogowy kozi;
- posiekany szczypiorek;
- posiekana bazylia;
- roztarty czosnek;
- sol, pieprz.
Plastrami łososia wykładamy foremki tak, żeby nie było pustych przestrzeni. Serek kozi mieszamy ze posolonym szczypiorkiem, bazylią, posolonym czosnkiem i odrobiną pieprzu. Wypełniamy nim wnętrze wyłożonych łososiem foremek. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki, żeby stężały.
Przed podaniem wyjmujemy delikatnie z foremek prosto na talerzyk i dekorujemy bazylią. Proporcje składników zależą od ilości porcji, które zamierzamy wykonać. Na 100 g serka koziego dajemy po łyżce szczypiorku i bazylii i pół małego ząbka czosnku.
Pyszna i delikatna przekąska. I niesamowicie efektowna w stosunku do poświęconego na wykonanie czasu. ;)
°♪¸.♫♫♪
OdpowiedzUsuńOlá, amiga!
Passei para conhecer seu blog e estou encantada.
Receitas maravilhosas e diferentes.
É tudo de bom!!!
Boa semana!
Beijinhos.
Brasil
❤♪¸.•°`♡
Olá Inês,
OdpowiedzUsuńSorry, I can't reply to you in Portuguese.
Thank you for the visit and the comment.
I hope to see you here sometimes!
It looks delicious!!!! Just waiting the English version ;-)))
OdpowiedzUsuńIt's there, above the first picture ;)
OdpowiedzUsuń