Najprościej. I najszybciej, nie biorąc pod uwagę rozmrażanych obiadów. Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem i łososiem z puszki. Sam tuńczyk w sosie własnym jest dla mnie zbyt mało aromatyczny, żeby sos był wyraźny- łosoś jest znacznie lepszy. A że miałam puszkę tego i tego to wyszedł kompromis ;)
- makaron pełnoziarnisty;
- puszka tuńczyka w sosie własnym;
- puszka łososia w sosie własnym;
- 500 ml passaty;
- pół łyżeczki suszonego czosnku;
- pół łyżeczki suszonej cebuli;
- pół łyżeczki suszonej pietruszki;
- pół łyżeczki soli (lub więcej- do smaku);
- łyżeczka suszonej bazylii;
- szczypta ostrej papryki.
Makaron gotujemy na "lekko twardo" w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Podajemy z sosem, świeżą bazylią (i ewentualnie odtłuszczonym serem).
Obiad ekspresowy i pyszny. I jak zostanie to następnego dnia można odgrzać nawet w mikrofalówce.
MMMMMmmmmmm pomidory makaron to i mnie podstawa
OdpowiedzUsuń