Kolejna propozycja podania. Biszkopt migdałowy jak w makowcu, u mnie tym razem z testowej partii zamrożonej na jakiś czas (doskonale się sprawuje po rozmrożeniu), na to mus czekoladowy a na samą górę waniliowa galaretka:
- szklanka mleka;
- 4g żelatyny;
- łyżka fruktozy;
- kilka kropel ekstraktu waniliowego.
Przed podaniem dekorujemy owocami.
aniu robiłam wczoraj to ciasto i jest naprawdę obłędna w samku. Mam tylko pytanie o mus czekoladowy. Jak Ci wychodzi taki ładnie zgęstniały? Bo mój mimo całej nocy w lodówce nie zgęstniał tak jak ten na zdjęciu i troszkę spłynął mi z ciasta. Musiałam też dać najpierw galaretkę potem mus.
OdpowiedzUsuńByłabym wdzięczna za radę, ciasto robilaś ściśle wg przepisu.
pozdr
Agata