tag:blogger.com,1999:blog-2031643244949914708.post8443400903298681891..comments2024-03-03T10:59:14.115+01:00Comments on Metoda Montignac: Kruche cynamonkiAnnahttp://www.blogger.com/profile/16042249212038757680noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2031643244949914708.post-54637373081049410572014-08-13T11:43:25.640+02:002014-08-13T11:43:25.640+02:00Magda, nie pamiętam dokladnie, to bylo prawie 2 la...Magda, nie pamiętam dokladnie, to bylo prawie 2 lata temu.. Porcje miałam mniejsza, ale dodawałam maki az byl placek, jak na kruche ciasteczka, czy pierogi.<br />W zakładce "slodkie" jest kilka przepisow na ciastka- mysle, ze proporcja migdałów:mokrego byly jeszcze odrobinę większa, bo cynamonki byly bardziej kruche niż ciastka.Annahttps://www.blogger.com/profile/16042249212038757680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2031643244949914708.post-89438447199709717272014-08-13T10:47:07.312+02:002014-08-13T10:47:07.312+02:00Prosze, podaj dokladnie ile maki migdalowej dodala...Prosze, podaj dokladnie ile maki migdalowej dodalas przed rozwalkowaniem tego ciasta i w jaki sposob je rozwalkowalas/zwinelas. Ja ostatecznie zuzylam chyba z 3-4x tyle maki migdalowej co podal przepis a ciasto nadal bylo mokre i nie dalo sie go rozwalkowac. Przepis jest tak prosty,ze nie mam pojecia co moglo nie wyjsc. Zuzylam mnostwo maki migdalowej i szczerze mowiac chcialam ta lepioche wyrzucic do smieci. Facet namowil mnie,zeby upiec cos a'la ciastka w foremkach do muffinow,ale wyszly po prostu straszne, ciezkie i niesmaczne (mimo,ze dodalam troche cukru, byl tez cynamon i ekstrakt z wanilii) i na dodatek nie byly kruche. Ogromna strata czasu i niestety, zal mi tez moich zapasow maki migdalowej. Porazka na calej linii, a mam duze doswiadczenie w kuchni i wypieki z maki migdalowej nie sa mi obce.<br />MagdaAnonymousnoreply@blogger.com